Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014

2. 1. 2015

NOVINKY

KRÁSNÉ A POHODOVÉ VÁNOCE!

spolecna.jpg

8.12.2014

Předně děkujeme všem, kteří nám zachovali věrnost a navštěvovali naše stránky i přes naši odmlku. Blížíme se k neuvěřitelným 25tis. návštev!

 

Kdo ještě neví, důvodem naší odmlky bylo to nejhezčí stvořeníčko na světě. Ano, naše smečka se opět rozrostla, tentokráte o nechlupatého člena. Narodila se nám v září holčička jménem Anna Marie. Už po narození jí byl kus, v mírách to zní takto: 4120 gr a 53 cm. A samozřejmě je to to nejhezčí miminko na světě, kterému pozítří budou už 3 měsíce.

img_6031.jpg

 

Ale nebojte, neztratili jsme se a ani naši chlupáčkové nezahálí, hlavně v oblasti canisterapie. Pravidelně 2x v týdnu navštěvují školky v Plzni i Přešticích.

 

A nezahálí ani naši příznivci a odchovy, či odchovy odchovů. Například Belinka s Angelinkou byly s páníčky na honu a také absolvovali pár podzimních výstav s úžasnými výsledky na bedně a tituly! Velká gratulace a díky letí do Šlapanova...

A samozřejmě nezahálí ani Tonda tým, který s výstavami skončil pro tento rok až nyní o víkendu, kdy byli ve Welsu v Rakousku a jak už je jejich dobrým zvykem, ani tady se s Iggym a Norinkou neztratili! A nám nezbývá než poděkovat za žhavé a pravidelné zprávičky a velké díky i za prezentaci našich odchovů!

 

20.7.2014

Dorazila k nám super zprávička. Bastienkova vnučka Bellinka (Bella ze Šlapanovské stráně) absolvovala RTG DKK a DLK u MVDr. Šebka s negativním výsledkem.

Bellinka se může chlubit zdravotními výsledky DKK 0/0 a DLK 0/0.

Velká gratulace letí do Šlapanova a druhá do CHS Rusty love za taťkou Fífou (C.I.E, C.I.B, Multi JCH, MultiCH Fiddle-De-Dee's Morris Traveller) a paničkou Ráďou! Máme radost!

 

19.7.2014

Víkend byl slunečný a my se vydali na NVP do Mladé Boleslavi a přes neskutečné horko, jsme si výstavu opravdu užili.

Ve třídě mladých se představil tentokráte pod vedením handlera Adámka Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) a ve třídě mladých si vedli opravdu báječně. Výsledkem je V1 CAJC. Moooc gratulujeme!

img_5561.jpg

 

Do třídy šampionů jsme nastoupili s Argouškem (Argo z Borových lesů), který jako vždy si běhání v kruhu náramně užíval! Umístění na sebe nedalo dlouho čekat a V1 CAC byl doma! A tak už nám chybí pouze jeden CACík ke splnění podmínek Grandšampiona.

img_5602.jpg

 

Jako třešinku na dortu jsme si ještě vyběhali titul Národní vítěz! Máme velikou radost!

img_5608.jpg

 

U fenek se představila Bastienkova vnučka Cinky (Cindy z Borových lesů) v mezitřídě a vyběhala si s páníčkem Michalem známku výbornou a krásné 4. místečko.

Velkého úspěchu dosáhla její mamka a Bastíkova dcera Ája (Aileen z Borových lesů) ve třídě pracovní, která si tentorkáte pod vedením handlerky Magdy Němcové vyběhala nejen známku výbornou, ale vystoupala na krásné 2. místečko a zístkala titul r. CAC. Gratulace!

img_5629.jpg

 

Všechny fotečky z výstavy vyčmucháte jako vždy a nebo rovnou tady...

 

13.7.2014

Když se učí štěňátka, je to radost pohledět... A norská princezna (Jako's Treat Me Kindly) je moooc velká šikulka!

img_5521.jpg

 

30.6.2014

V sobotu se konala NVP v Klatovech a to se ví, nemohli jsme si to nechat ujít. Abychom si tuto již tradiční výstavu nenechávali jen pro sebe, zalarmovali jsme i vysočinu. A tak jsme se vydali v šestičlenném psím týmu směr Klatovy. Dohromady naše výpravy čítala krásných 8+6 členů. Takže je jasné, že jsme si to náležitě užili.

A výsledky?

Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) - tř. mladých V3

 

img_5261.jpg

Toníček (Anthonio z Borových lesů) - tř. otevřená V2 r. CAC

img_5271.jpg

Argoušek (Argo z Borových lesů) - tř. vítězů V2 r. CAC

img_5295.jpg

Tady nesmíme zapomenout na poděkování tetě Rádě za přistřižení našeho zlatíčka. Díky!

 

A největší radost nám udělali šlapanovské holky...

Belinka (Bella ze Šlapanovské stráně) - tř. mladých V1 CAJC

img_5318.jpg

...a tím se Belinka stala čekatelkou junior šampiona krásy ČR, velká gratulka letí do CHS ze Šlapanovské stráně a druhá do CHS Rusty love za taťkou Fífou (C.I.E, C.I.B, Multi JCH, MultiCH Fiddle-De-Dee's Morris Traveller) a paničkou Ráďou. 

 

Angelinka (Angelina z Borových lesů) - tř. pracovní V1 CAC

img_5320.jpg

 

Všem zúčastněným děkujeme za krásný den, zakončený grilovačkou u nás na terásce, kde jsme se rozrostli ještě o Jardu a Norinku...

Karolínce díky za předvedení 4 hafanů (v tomhle počasí to byl opravdu výkon) a všem samozřejmě velká gratulace!

 

23.6.2014

A ještě jedna báječná novinka... Minulý týden se Tondatým rozrostl o dalšího člena, resp. členku, chlupaté smečky. Karolínka si dolétla do dalekých krajů pro krásnou norskou princeznu, jak jí v Basťotýmu říkáme. Neofiko jméno má Norah, ofiko dle PP Jako's Treat Me Kindly.

Věříme, že z Norah vyroste krásná zdravá fenka, která bude dělat páníčkům jen samou radost! A tady je kráska...

img_20140620_150052.jpg

Jsme rádi, že jsme díky Toníčkovi (Anthonio z Borových lesů) obohatili českou kynologii o takové nadšence, jakými je právě Tondatým! Držíme palce, jen tak dál!

 

22.6.2014

V neděli jsme se zúčastnili Canisterapeutických zkoušek pořádaných pod záštitou Canisterapeutického sdružení Jižní morava v Lipově. A jak to celé probíhalo a jak to dopadlo?

 

Nebyli bychom to my, kdybychom cestou na moravu vynechali zastávku v CHS ze Šlapanovské stráně. Takže jsme na zkoušky rovnou přibalili i Angelinku (Angelina z Borových lesů) a její páníčky. Na cestu jsme se z naší boudy vydali již v pátek, abychom se přiblížili dalekému Lipovu. Útočiště jsme nalezli samozřejmě, kde jinde, než ve Šlapanově - štěkneme Vám, starali se o nás více než královsky! Velké díky Liduško a Honzíku!

 

V neděli ráno nastalo včasné ranní vstávání, měli jsme před sebou ještě přes 2 h cesty. Dálnice D2 pro změnu uzavřena... Přijetí v Padělském mlýně v Lipově u rodiny Doktorových bylo velice přátelské a příjemné. Zkoušky probíhali v báječné atmosféře, počasí nám přálo a pejskové byli zlatíčka.

 

Všechny naše ratolesti - Bastienek, který dělal již opakovanou zkoušku, Argoušek i Angelinka, prošli zkoušky bez ztráty kytičky - tj. 100%. Klucí navíc přidali obá po 3 bodech navíc za vstřícnost.

Máme velkou radost, jak vyrovnané povahy jsou potomci po Bastienkovi a toto je pro nás dalším důkazem.

img_5213.jpg

Děkujeme panu Doktorovi a jeho dceři Bětce za super přípravu zkoušek a skvěle zvládnutou organizaci. A také díky za doporučení báječné zahradní restaurace ve Veselí na Moravě Toscana, kde jsme neskutečně nadlábli naše pupíky!

 

Fotečky naleznete již tradičně ve Schránce plné zážitků, komu se nechce čmuchat, nechť klikne zde

 

21.6.2014

O víkendu se konala již tradičně MVP v Brně, kam tentokráte vyrazili z CHS z Borových lesů s Werčou (Wekra z Vlčích luk) do veteránů a do mezitřídy se Cindy (Cindy z Borových lesů).

Obě holky si vedli výborně a vyběhali si s páníčkem známku výbornou. Werunka navíc přidala i stupínek nejvyšší - V1 Vítěz třídy veteránů.

Gratulka letí do Borku u ČB!

19.6.2014

Pokračujeme v Canisterapii - Bastienek se nám po úrazu zotavuje, resp. dělá, jako by mu nikdy nic nebylo, takže pomalu začínáme nohu opět zatěžovat.

Naše první návštěva v MŠ Drobeček

 

16.6.2014

Vrh A slaví své páté narozeniny!!!

Věřte nevěřte, náš junior slaví dnes již své páté narozeniny! Argoušek měl fialovou stužku a krásných 510 gr. Dnes je z něj pořádnej bafan...

img_4778.jpg

Celý vrh A je krásně vyrovnaný. Někteří již odchovali svá štěňátka a věříme, že ještě nějaká budou, a jiní jsou spokojenými mazlíčky u svých páníčků. Všichni se mají skvěle a musím říci, že jsme mezi páníčky Áčkových miminek našli opravdu několik dobrých přátel, se kterými jsme ve stálém kontaktu a užíváme si různé akcičky.

 

Díky všem páníčkům, že se starají o naše pupíčky, jak nejlépe dovedou a denní péčí jim vrací jejich neskutečnou lásku!

 

Ještě podotkneme, že mezi odchovanci vrhu A máme již 2 čekatele šampiona krásy a 1 čekatele Grandšampiona krásy. A ani na poli pracovním se neztrácíme. Máme velkou radost!

 

A jak to vypadalo v CH z Borových lesů před 5ti lety se můžete podívat níže...

 

VŠEM PŘEJEME VŠE NEJLEPŠÍ A HOOODNĚ ZDRAVÍČKA A LÁSKY VE VAŠICH PSÍCH SMEČKÁCH!

 

Zároveň děkujeme za došlé gratulace, které nás moooc těší!

 

11.6.2014

Co se u nás zase poslední měsíc všechno událo...

 

Předně jsme měli úraz s naším Bastienkem, který si při koupání v rybníce rozřízl packu tak nešťastně, že to zasáhlo i šlachy a museli jsme s ním na operaci. Hrůzný zážitek v podobě škrcení krvácení v přírodě a rychlého přejezdu k panu veterináři, kterému patří opravdu, ale opravdu velký dík za báječný rychlý přístup a okamžitou operaci poraněné tlapky. Náš marod se již zotavuje a nevypadá, že by ho operovaná tlapka po třech týdnech nějak zvláště trápila. Pan doktor povídal "Neměl by na tu tlapku 6-8 týdnů šlapat", ale vysvětlete mu to, pokud to někdo dokáže!!! Takže má prostě klidový režim...

Museli jsme tedy přerušit naše canisterapeutické návštevy, ale určitě je v září zase obnovíme.

 

A nesmíme zapomenou na úspěchy našich odchovů a spřátelených psích CHS.

Minulý víkend se na zkoušky OVVR do Větrného Jeníkova pod záštitou RK CZ se svojí paničkou Liduškou vydala Bastienkova vnučka Belinka (Bella ze Šlapanovské stráně) a zkoušky absolvovala téměř bez ztráty kytičky. V celkovém pořadí dokonce vystoupala na bedničku - krásné 3. místečko!

Hooolky, jste šikulky! Moooc gratulujeme!

 

Ve stejný den se konala i 47. podbrdská výstava v Rokycanech na letišti, kam se vydal opět Tondatým v plné síle. Přes perné slunečné počasí ovládli kluci Tonda i Iggy výstavní kruh.

Tonda (Anthonio z Borových lesů) - V1 VT Krajský vítěz

Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) - V1 VTM

img_20140611_kv-ro.jpg

 Moooc gratulujeme!

 

Na konci května se konala již tradičně klubová výstava RK CZ na Konopišti, kde se prezentovala Bastienkova vnučka Cindy z Borových lesů (v mezitřídě) a současně i její babička a maminka odchovů vrhu A a B z Borových lesů Wekra z Vlčích luk (ve třídě veteránů). Cindy obdržela známku VD a tím splnila poslední podmínku chovnosti, Werča v sobotu známku VD (ostatně jako většina veteránek - známkování zahraničních rozhodčích je prostě jiné...), v neděli si vyběhala známku V a ještě k tomu přidala 4. místečko na bedně. Mooooc gratulujeme!

img_20140531_wekra.jpg

 Na Konopišti se také ukázal Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) a v sobotu dopadl výborně a vystoupal na stupínek téměř nejvyšší - V2 na klubové výstavě v konkurenci 14 psů - nádhera! V neděli však paní rozhodčí nezaujal. Holky moooc gratulujeme!

iggy-konopiste.jpg

 

19.5.2014

Vrh B slaví své druhé narozeniny!!!

Berenika, Belinda, Beatrice, Benjamin a Bastien junior, je to až neuvěřitelné, jak to letí. Tahle ti pupíčkové vypadali, když vykoukli na svět... A dnes jsou to již dospěláci!

 

img_2825mu.jpg

 

Všem přejeme vše nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a psích radostí a zážitků ve Vašich smečkách!

 

18.5.2014

Doplnili jsme rubriku Canisterapie o další 2 návštěvy v přeštické mateřské školce. 

 

O víkendu složil Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) tentokráte s páníčkem Jardou zkoužky OVVR - klucí jste šikulky, moc gratulujeme!

 

Minulý víkend také zkoušky OVVR složila Bastienkova vnučka Cindy z Borových lesů s páníčkem Michalem. I do Borku letí gratulace!

 

11.5.2014

O vikendu se konala klubová výstava KCHLS v Humpolci, kde my osobně jsme tentokrát chyběli, ale účastnila mamča našich odchovů A a B ve třídě veteránů se známkou V a také naše odchovy ze zmíněného Ačkového vrhu.

 

Největší radost nám udělala Angelinka (Angelina z Borových lesů). V sobotu skončila ve třídě pracovní na krásném 3 místě i když se známkou VD, za to v něděli si výsledek náramě užívala - V1 CAC!

Liduško a Honzíku, mooooc gratulujeme! Máte doma čekatelku šampiona krásy.

Foto snad dorazí dodatečně... :)

Angie je již v pořadí 3. potomkem z tohoto spojení, který se účastní výstav a usiluje o tento titul. Jsme na všechny odchovy, které se nebojí vrhnout do chovatelství náležitě pyšní!

 

Ve třídě mladých se převedla i Bastienkovo vnučka a dcerka Angie - malá Bella (Bella ze Šlapanovské stráně), po oba dva dny měla známku V. Krásný výsledek v takové konkurenci na klubové výstavě!

Gratulujeme do Šlapanova!

 

Na výstavním poli německém v Dortmundu na výstavě opět bodoval Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) a získal zde krásné ocenění V3.

image-iggy-dortmund.jpg

Mooooc gratulujeme!

5.5.2014

Bastienek slaví 7. narozeniny!!!

 

img_4783.jpg

Je to naprosto neuvěřitelné, ale je to tak! Již 7 let tento zlatý zázrak obohacuje naše životy a dělá nám každodenně radost. Vitalita a optimismus štěněte ho neopouští a při každém venčení se těší na pytlík na hovínka, jako by mu byly 3 měsíce...

 

I ostatním sourozencům vrhu B z Makových dvorů, přejeme vše nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdravíčka.

Do CHS Z Makových dvorů a CHS Chlupaté štěstí posíláme pozdravy!

 

4.5.2014

Přidána nová rubrika Canisterapie. Od konce dubna se aktivně věnujeme CT ve školce v Přešticích a v této složce naleznete záznamy z našich návštěv a tu a tam nějakou fotogalerii.

V červnu se chystáme na moravu na zkoušky CT i s naším juniorem a myslím, že se přidají i další odchovy a přátelé.

 

3.5.2014

MVP Praha a tentokráte se vydal hájit naše barvy pouze Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) do třídy mladých a dopadl náramně! 

Ocenění V1 CAJC!!!

Jako bonus si odváží nominaci na Cruft's 2015 a čekatelství JCH CZ

iggy.jpg

Holky moc gratulujeme, jsme na vás pyšní!!!

 

26.4.2014

MVP ČB a to jsme si nemohli nechat ujít... A jak jsme dopadli? 

 

 

 

img_4863.jpg

S Argouškem ve třídě šampionů jsme obdrželi V2 r. CAC

 

Toníček (Anthonio z Borových lesů) ve třídě otevřené V a Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) ve třídě mladých VD.  

 

img_4859.jpg

Iker Du Bois De La Rayere

 

img_4861.jpg

Anthonio z Borových lesů

Užili jsme si krásný den, cestou zpět se zastavili v Písku na báječném pozdním obídku, obletovali nás čarodějnice, klucí se vyhřívali na sluníčku a vše bylo fajn.

Moc děkujeme Tondatýmu za krásně strávený den!

 

A ještě pár novinek z Tondatýmu ve zkratce:

  • Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) absolvoval RTG loktů a kyčlí s negativním výsledkem!
  • Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) absolvoval několik dalších zahraničních výstav s výborným výsledkem - má rozdělaného JCH Německa, JCH Rakouska a již dokončil podmínky pro udělení JCH Polska.
  • V Berlíně na Nárovní výstavě psů dokonce získal titul Juniorský vítěz Berlína 2014 a v Polsku ke svým úspěchům přidal i titul BOJ. Kompletní přehled výstav naleznete zde

Holky moooc gratulujeme ke zdravotním i výstavním úspěchům!!!

Jste jedničky, jen tak dál!!!

1.3.2014

  • S novým rokem přišlo i několik změn a než jsme se dostali k tomu aktualizovat naše stránky, tak už nám ťuká jaro na dveře. Každopádně letošní zima snad ani nebyla, takže jsme vlastně nic s příchodem jara nezameškali...

A čím začneme? Asi výstavními úspěchy našich odchovů. Naši krasavci s příchodem topení krásně vylínali, takže jsme ani žádné výstavičky na začátek roku nehlásili...

tonda_hnvp.jpg

 (Anthonio z Borových lesů)

  •  Národní výstava Norimberk Německo 11.1.2014 a Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) ve třídě mladých s výsledkem V2.

 iggydev2.jpg

  • Mezinárodní výstava v Glogowe Polsko 25.1.2014 a Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) ve třídě mladých s výsledkem V1 CAJC (irský rozhodčí  Brian Grace). A tímto se Iggy stal čekatelem polského junior šampiona krásny.

Moooc gratulujeme!!!

 iggyplv1.jpg

  •  Dvoudenní výstava v Bydgoszczy Polsko 8. - 9.2.2014 a Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) ve třídě mladých s výsledkem V1 CAJC a a druhý den V3.

 iggyplv1v3.jpg

  •  DUOCACIB Brno 22.-23.2.2014 a naši psí rodinnou smečku zastupovali Tonda (Anthonio z Borových lesů) s výsledkem VD ve třídě otevřené vzhledem ke své více než dobré výživové kondici, špekounek jeden... V neděli obdržel od zahraniční rozhodčí známku výbornou (přihlédla ke kondici po zimě).
  • A Iggy (Iker Du Bois De La Rayere) ve velké konkurenci ve třídě mladých s výsledkem V3 v sobotu od pana Kordy a v neděli od rakouské rozhodčí Ingrid Grill V4.

 iggyduu.jpg

Jsme rádi, že Karolínku a její rodinu chov retrívrů a vše kolem něj takto vzal u srdíčka a opravdu se tomu věnují na plný plyn. Klucí prospívají a sbírají úspěchy. Dokonce došlo i na pole pracovní a věříme, že i tady nezůstanou nepovšimnuti...

JEN TAK DÁL, JSME NA VÁS PYŠNÍ A DRŽÍME VŠECHNY TLAPKY!

 

  • 14. Jihočeská oblastní výstava psů České Budějovice 27.2.2014 a tentokráte v hlavní roli fenky z Borku u ČB. V mezitřídě se představila Cindynka (Cindy z Borových lesů) s krásným výsledkem V1 Vítěz třídy. Její sestřička Nikolka (Collette z Borových lesů) obdržela známku VD přes krásný posudek, ale rozhodčí pan Korda se jí proště nelíbil a nechtěla se mu zblízka ukázat... Ve třídě pracovní se předvedla Ája (Aileen z Borových lesů) a vyběhala si známku V2.

Krásné výsledky, moc gratulujeme!

ov_cb_2014.jpg

zleva: Collette, Cindy, Aileen z Borových lesů

 

  

1.1.2014

  • všechny novinky z první i druhé poloviny roku 2013 vyčmucháte v naší Historii